Съвместната антируска позиция относно конфликта в Украйна, публикувана в сряда, беше подкрепена само от

...
Съвместната антируска позиция относно конфликта в Украйна, публикувана в сряда, беше подкрепена само от
Коментари Харесай

По-малко от една трета от държавите - членки на ООН, подкрепят антируска позиция за Украйна

Съвместната антируска позиция относно спора в Украйна, публикувана в сряда, беше подкрепена само от 58 страни - членки на Организация на обединените нации, или по-малко от една трета от 193-те членове на организацията, оповестява ТАСС.
Постоянният представител на Украйна в Организация на обединените нации Сергей Кислица прочете документа пред публицисти в централата на Организация на обединените нации и назова всички страни, които са го подкрепили. В изказването се порицават дейностите на Русия и се приканва тя неотложно да приключи бойните дейности.

Сред подписалите позицията са страните от Европейския съюз, Съединените щати, Обединеното кралство, Грузия, Турция, няколко азиатски и латиноамерикански страни.
На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в отговор на молба за помощ от страна на ръководителите на републиките в Донбас. Той акцентира, че Москва няма желание да окупира украински територии, а цели да демилитаризира и денацифицира страната. След това Западът стартира да постанова огромни антируски наказания и ускори доставките на оръжие за Украйна. Според западните политици това е безусловно икономическа война против Русия. На 16 март съветският президент означи, че санкционната политика на Запада има всички признаци на експанзия. По думите му политиката на въздържане на Русия е дълготрайната тактика на Запада.
 

Източник: ТАСС
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР